PÄIVI SAARILAHTI.

Olen 40-vuotias koirakkovalmentaja ja eläintenkouluttaja, jota ohjaa syvä kiinnostus koirakon hyvinvoinnin kehittämiseen.

Autan koiria ja omistajia syventämään suhdettaan ja hallitsemaan ylimääräistä painetta, joka voi näkyä koiran ongelmakäyttäytymisenä arjessa tai kuumenemisena tai passivoitumisena harrastuksissa.

Tärkeimpiä arvoja työssäni ovat nöyryys, arvostus erilaisia koira- ja ohjaajatyyppejä kohtaan, kannustava ja informatiivinen työtapa sekä vahva usko erilaisten koirakkojen mahdollisuuksiin kehittyä.

Lähestymistapani on rauhallinen ja ohjaajaa sekä koiraa kunnioittava. Harjoitukset vahvistavat lempeällä tavalla koiran ja omistajan tasapainoa, itseluottamusta ja keskinäistä yhteyttä.

Koirat ovat kuuluneet elämääni kolmisenkymmentä vuotta. Sinä aikana laumassani on ollut mäyräkoiria, dalmantiankoira, belgianpaimenkoiria, hollanninpaimenkoira, bordercollie ja saksanpaimenkoira. Tällä hetkellä kotonani on työlinjainen belgianpaimenkoira ja työlinjainen saksanpaimenkoira.

Koiran ja ihmisen väliseen suhteeseen minua ovat kärsivällisimmin perehdyttäneet omat koirani, joista suurin osa on tullut pitovaikeushistorian kera kodinvaihtajina. Myös jokainen asiakaskoirakko on osaltaan vienyt eteenpäin kuvaa koiran ja ihmisen välisen yhteyden rikkaudesta ja moniulotteisuudesta.

Uskon, että koirat tulevat elämäämme syystä. Koiran käytökseen – niin hyvään kuin hankalaan – sisältyy viesti, jonka kuuleminen ja ymmärtäminen vie aina eteenpäin myös ihmistä.

Teen koirakkojen hyvinvoinnin edistämisessä yhteistyötä osteopaatti Maaria Kaiperlan kanssa.