PÄIVI SAARILAHTI.

Olen 40-vuotias koirakkovalmentaja ja eläintenkouluttaja, jota ohjaa syvä kiinnostus koirakon hyvinvoinnin kehittämiseen.

Autan koiria ja omistajia syventämään suhdettaan ja keventämään ylimääräistä stressiä, joka voi näkyä koiran ongelmakäyttäytymisenä arjessa tai kuumenemisena tai passivoitumisena harrastuksissa.

Tärkeimpiä arvoja työssäni ovat nöyryys, arvostus erilaisia koira- ja ohjaajatyyppejä kohtaan, kannustava ja informatiivinen työtapa sekä vahva usko erilaisten koirakkojen mahdollisuuksiin kehittyä.

Lähestymistapani on rauhallinen ja ohjaajaa sekä koiraa kunnioittava. Harjoitukset vahvistavat lempeällä tavalla koiran ja omistajan tasapainoa, itseluottamusta ja keskinäistä yhteyttä.

Koirat kuuluneet elämääni kolmisenkymmentä vuotta, joihin mahtuu mäyräkoiria, dalmantiankoira, belgianpaimenkoiria, hollanninpaimenkoira ja bordercollie. Tällä hetkellä kotonani on työlinjainen belgianpaimenkoira.

Koiran ja ihmisen väliseen suhteeseen minua ovat eniten perehdyttäneet omat koirani, joista suurin osa on tullut elämääni pitovaikeushistorian kera kodinvaihtajina. Myös jokainen asiakaskoirakko on osaltaan syventänyt kuvaa koiran ja ihmisen välisen yhteyden rikkaudesta ja moniulotteisuudesta. Uskon, että koirat tulevat elämäämme syystä.

Teen koirakkojen hyvinvoinnin edistämisessä yhteistyötä osteopaatti Maaria Kaiperlan kanssa.